Kulinarne warsztaty w Spożywczaku

W minionym tygodniu w ZSP nr 4 „Spożywczak” odbyły się wyjątkowe warsztaty dla ludzi o wielkich sercach

Szef kuchni Łukasz Śmigielski na zaproszenie szkoły i powiatu nowosolskiego przygotował fit menu dla uczestników licytacji, które odbyły się podczas finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy w Nowej Soli. W kuchni królowały między innymi kolorowe warzywa, aromatyczne przyprawy, lokalne produkty i zdrowe kasze. Na deser kucharze przygotowali pudding chia z musem malinowym. – I choć z założenia menu było fit, dziś nikt z kucharzy nie wrócił do domu głodny. Logistycznym wsparciem podczas warsztatów byli uczniowie Spożywczaka – mówi Anna Chyła, rzecznik powiatu nowosolskiego.

Rafał Krzymiński

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Skip to content